Home Evenimente Companie
Logistica Contact Sitemap


Amidon de cartofi


Descriere:

Amidonul este un ingredient des utilizat in preparatele din carne datorita proprietatii sale ridicate de a retine apa. Astfel este posibila realizarea unui produs netratat cu un grad mare de puritate – fizic, chimic si microbiologic. Pe langa proprietatea de a lega apa mai este si cea senzoriala ca textura, aparenta si savoare ceea ce au facut ca amidonul de cartofi sa aiba succes in aplicatiile in industria carnii.



Aplicatii:
Produse de emulsie pasteurizata:

In timpul pregatirii emulsiei, proteinele din carne vor denatura cu o pierdere de apa de aproximativ 20-30%.Amidonul de cartofi este adaugat la produsele de emulsie pentru a retine aceasta apa si prin urmare textura si suculenta produsului este dupa cum se doreste. Amidonul de cartofi are avantajul ca incepe sa se gelatinizeze exact atunci cand proteinele din carne incep sa piarda apa. Amidonul de cartofi are o temperatura de gelatinizare, care este mai mica decat cea a altor tipuri de amidon. Produsele de emulsie pasteurizata sunt pregatite in mod normal la o temperatura de 72-73 grade Celsius. La aceasta temperatura amidonul de cartofi este complet gelatinizat si are o mai mare capacitate de retinere a apei decat alte tipuri de amidon.

Tocatura:

Tocaturile pot fi divizate in materii prime pentru alte produse si produse finale. Pentru prima categorie se va folosi un amidon de pregelatinizare. Pentru produsele finale (ex: hamburgerii, micii) amidonul va retine apa din proteinele din carne. Amidonul trebuie sa fie stabil la fierbere si inghetare.

Produsele fermentate:

Produsele fermentate au un continut mic de apa, un PH scazut si in mod normal nu se fierb ceea ce face dificil ca amidonul sa fie hidratat. Dar amidonul de cartofi poate fi folosit pentru a creste continutul materiei uscate.

Produsele noastre pentru aceste aplicatii sunt:


Amidonul de cartofi nemodificat, care are o mare capacitate de retinere a apei , da o textura bine definita preparatului.

SPECIFICATII TEHNICE
Caracteristici
Aspect Pudra alba
Miros si gust Neutru
Umiditate 4-20%
pH 6.5-8.5

Ambalare:Vrac, saci multistrat de 25 kg, pe paleti infoliati.

Depozitare: Loc uscat si racoros. Separat de produse cu miros puternic.







Copyright 2011 Inorogul SA Design www.qmedia.ro